TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

BélyegzőGyártás

BélyegzőPosta

Látogató számláló

0
2
6
3
1
6
2
BLOG bejegyzések

Kristályba zárt ajándék, 3D gravírozással

2021.10.21 12:50
Kristályba zárt ajándék, 3D gravírozással

Hogyan működik? Nézzük az alapokat.

A kristálytömbünk valójában egy üvegtömb, csak nem közönséges üvegből készül.

Az alapanyagunk egy alacsony vastartatlommal és szennyezettséggel rendelkező speciális üveg, kiváló optikai tulajdonságokkal. A közönséges üvegnél sokkal szebb, hibátlanabb a fénytörése, vagyis alig van, mármint fénytörése, tehát nem töri a fényt. Ez pontosabban azt jelenti, hogy ha átnézünk ezen, illetve egy közönséges üvegen, akkor a mi anyagunk esetén kevésbé vesszük észre, hogy van valami, amin átnézünk, sokkal tisztább a teljes teste még nagy vastagság esetén is. Előállítása jóval drágább egy normál üvegtestnél, sokkal komolyabb technológiát igényel, de egy kicsit könnyebben sérül, mint az üveg. A közszóhasználat miatt, a "kristálytiszta" miatt lett az elnevezése kristálytömb. Gyönyörű, szabályos nagytisztaságú, optikailag tökéletes üvegtömbünk már van, de hogyan kerül bele a kép?

És milyen kép? Fénykép. Fotó.

A kép, ami bekerül a kristálytömbbe két módon állítható elő. Az egyik, hogy egy 3D fényképezőgéppel készítünk egy fényképet. Ilyen gép nem sok háztartásban van, viszont ahol van ilyen 3D lézergravírozó, ott általában igen.

De nézzük a mi esetünket, amikor a kép már megvan, azt szeretnénk begravíroztatni egy 3D kulcstartóba, vagy egy  Swarovszki szívbe. Az elküldött digitális, nagyfelbontású képet egy program olyan képpé alakítja, mely alkalmas lesz a gravírozásra. Ez a kép ugyan nem egyezik meg az eredeti mélységekkel, nem lesz pontos a térhatása de a lézergravírozás után érzékelhető lesz, hogy nem egy síkban helyezkednek el a képpontok és mindenképpen egyedi látványt, élményt fog nyújtani, mivel az üvegtömb belsejében látható a kép.

Megvan a kép. Az üvegtömb a lézergravírozó célpontjává válik.

A 3D kép pontjait egy fókuszált lézersugár égeti bele a választott méretű üvegtömbbe.

A test belsejében van a fókuszpont, az ott keletkező a magas hő, állítja elő a képpontot. A képpont valójában a magas hő által okozott anyagszerkezet változás, ami egy elszíneződés, opálosodás. A képet több ezer ilyen pici pont alkotja, tulajdonképpen pixelekként.

Ilyen egyszerű az egész.

Vásárlóink választhatnak például 3D Gravír kocka, vagy 3D Gravír szívforma méretei közül. De ne felejtsük el a népszerű 3D Gravír Kulcstartó lehetőségét sem, illetve itt van még a 3D Gravír Trófea is. Amennyiben ezektől eltérő, különlegesebb formákra vágyunk, akkor jöhet a 3D Gravír Vágott sarkú kocka, vagy a 3D Gravír Kulcstartó Nyíl alakban, amely egy igen egyedi darab. Ha bizonyos formákat és méreteket rendelünk, akkor lehetőség nyílik akár ledes 3D Gravír Világító Talp rendelésére is, vagy 3D Gravír Síkforma esetén is.